Win kunst tijdens Open Atelierroute.

 

bron: Nieuwsbode, Zeist, 29-10-2008

Dag van de kunstuitleen bij Kunstuitleen Zeist
 

ZEISTOp zaterdag 1 november openen kunstuitlenen in Nederland de deuren om het publiek kennis te laten maken met hun activiteiten.
Bij Kunstuitleen Zeist is voor deze gelegenheid een vrolijke tentoonstelling te zien en er zijn speciale acties.
Schrijft men zich op deze dag in als nieuw lid dan ontvangt men 2 maanden extra kunst lenen!

Rondom het thema van deze dag: ‘ Dierbaar’, is een vrolijke tentoonstelling ingericht met illustratieve schilderijen van poezen en honden van Debby Frigge - Van Zon. De één klein en smal, de ander rond, lang en dun. De karakters van de dieren zijn weergegeven in abstracte vormen met elk een eigen kleur en vorm. De vormen zijn bedrukt met verschillende printjes (bloemen, hartjes, etc.) die weer de karaktereigenschappen van de dieren uitbeelden.

Dit illustratieve werk van Debby is voort gekomen uit haar ervaring met het asiel waar ze 3 poezen heeft gehaald. De dieren kijken op hun eigen manier de persoon aan die een dier komt uitzoeken, wat resulteert in lieve, boze of ongeïnteresseerde ogen. Deze zijn realistisch geschilderd. Juist die combinatie van abstractie en realisme is confronterend.
Maar er is maar een gedachte: Wie neemt mij??

Ook een portret van úw huisdier?
Wilt u net zo’n vrolijk, kleurrijk en illustratief portret laten maken van úw dierbare hond, kat of ander huisdier kom dan op 1 november naar de kunstuitleen. Debby is tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig en bespreekt graag de karaktereigenschappen van uw dier die zij zal verwerken in het portret. Vergeet niet een foto van het huisdier mee te nemen.
Een portret is al mogelijk vanaf € 50,00. Een leuk idee als cadeau voor uw kinderen, andere dierbaren of gewoon voor uzelf!

Het werk van Debby Frigge - Van Zon is vanaf 1 november t/m 7 december bij de kunstuitleen te zien.

Kunstuitleen Zeist, Egelinglaan 2b, Zeist. T.(030)6958393, Openingstijden: ma. 13.30 – 16.30 uur, za. 12.00 – 16.00 uur, di. t/m do. 09.00 – 12.00 uur via receptie Werkschuit. kunstuitleen@werkschuit.nl, www.kunstenhuis.nl. Open tijdens de Dag van de Kunstuitleen van 12.00 – 16.00 uur.

 

Lees orgineel artikel