Even voorstellen.... Debby van Zon

 

 

 

Debby is in 1989 een eenmanszaak begonnen, genaamd D-Design. Hiermee vertegenwoordigt zij een diversiteit aan creativiteit

 

Debby houdt zich ook bezig met

  • Ontwerpen van kaarten voor speciale gelegenheden
  • Buitenschilderijen/wanden op staal !Voor aan de muur of in de grond !
  • Illustraties t.b.v. tijdschriften, boeken, advertenties en Internet,
  • muurschilderingen,
  • Logo’s, huisstijl,
  • Mozaďeken.
Schilderlessen/workshops

In haar atelier geeft zij les in verschillende (schilder)technieken, zoals tekenen, aquarelleren, acryl- en olieverf, pastel, experimenteel en gemengde techniek. Dat wil zeggen dat in de lesgroepen alle schilderstechnieken m.b.v. een opdracht eigen worden gemaakt. In de ateliergroepen kan men vrij werken, in de techniek die men zelf kiest onder begeleiding en advies van Debby. Workshops worden gegeven voor groepen vanaf 10 personen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen hiervan gebruik maken. Bij meer dan 10 personen wordt de workshop op een andere locatie gegeven of bij het bedrijf in huis. Grote groepen is dus ook mogelijk.

Beeldendekunstgroep MIK

Afgelopen 12 jaar heeft Debby een bestuursfunctie(voorzitter) gehad in de GAR (Grand Atelier Route) van Zeist en Beeldendekunstgroep MIK. Elk jaar wordt voor de GAR een weekend georganiseerd (2e weekend van oktober), waarin de ateliers worden opengesteld voor het publiek.

In maart 2012 heeft Debby samen met bestuurslid Ciska Jager beeldendekunstgroep MIK opgericht. Voor deze groep kunstenaars organiseerden zij naast de GAR verschillende evenementen en tentoonstellingen. Per 1 november 2015 heeft zij haar functie neergelegd.

Beeldende kunstgroep MIK bestaat uit professionele kunstenaars en MIK vertegenwoordigt daarmee de grootste groep kunstenaars van Zeist. 

Voor meer informatie wil ik u graag verwijzen naar mijn CV. Wilt U nader kennis maken of heeft u belangstelling voor getoonde werken, neem dan contact op.

#

info@debdesign.nl

Mobiel 06-25290624

 
Inspiratie

Debby heeft zich voornamelijk gericht op het schilderen, maar maakt daarnaast ook kunstwerken uit staal, hout of beeldhouwt.

Schilderen

De gedrevenheid in het schilderen om haar gedachten en associaties die tijdens het schilderen opkomen te verbeelden in haar werk, houden haar dagelijks bezig. Het is een emotie, expressie van haar gedachten/gevoelens en spiritualiteit, die tevens wordt beďnvloed door de wereld om haar heen. Kenmerkend aan haar werk is het streven naar perfectionisme om iets realistisch uit te beelden, wat zich afwisselt met het streven naar het ontwikkelen van een aaibare- en voelbaar touch. Dit effect kan worden bereikt door het gebruik van materialen zoals zand, zijde, steentjes, stro, marmerpoeder, bladgoud, etc. of het verwerken van (geschilderde) vachtjes in de onderwerpen.  Zo ontstaat een herkenbaar beeld (iets werkelijks) met een fantasie (onwerkelijks). De voldoening zit in het spel om werkelijkheid te combineren met haar fantasien. Het gebruik van verschillende technieken maakt het extra spannend. Dit zie je terug in bijvoorbeeld haar hedendaagse stillevens. Deze Stillevens zijn een fantasie, welke Debby al stoeiend met de compositie, licht en donker op het doek laat ontstaat. In haar stillevens staat haar gefantaseerd beeld “stil” en brengt zij het “leven” erin terug door een bloem of dier in de compositie te verwerken. Ook het aaibare, “de vachtjes”, komen hierin terug.

Debby maakt vrij werk en in opdracht.

Staal: Naast het schilderen werkt Debby ook met staal. Van staal maakt zij grote wandschilderingen, borderkunst voor in de tuin of zaagt zij figuren voor aan de wand, die beschilderd en speciaal gecoat worden voor buiten. (Voorbeeld: Station Driebergen/Zeist, CS Alkmaar, Almere)

Hout: Uit Hout maakt Debby wanddecoraties, groot en klein, onbewerkt of beschilderd! (Voorbeeld: CS Amersfoort)

Beelden: Beelden, groot of klein, op maat gemaakt en brons gepatineerd of in andere kleuren vervaardigd.

Opdrachten

Bij opdrachten komt Debby op afspraak bij de opdrachtgever langs om een indruk te krijgen van de omgeving, levensstijl. Naar aanleiding daarvan maakt zij een ontwerp dat na overleg wordt vervaardigd in de overeengekomen prijsklasse.

Tevens maakt zij portretten van mens en dier, zowel in zwart-wit als in kleur (geschilderd of getekend).

 

 

lu 28-1-2017